Romige Penne Bolognese – Boerschappen gemaksbox

Romige Penne Bolognese – Boerschappen gemaksbox

Samenwerking – Wat een leuke verrassing kreeg ik in mijn mailbox! Ik mocht namelijk de nieuwe gemaksbox van de Boerschappen uitproberen. Ik hoor je denken.. een maaltijdbox voor een foodie met een blog die zelf recepten bedenkt?? Voor wie mij volgt op Instagram weet dat ik een kleine 6 weken geleden ben bevallen van Nora.

Hierdoor is het de laatste tijd een beetje stil geweest op Instagram en hier op The Baking Bucketlist. Koken tijdens de zwangerschap ging nog wel, maar de fut om recepten uit te werken was er naast mijn ‘gewone’ baan niet echt. En na de geboorte van Nora heb ik gemerkt dat koken en boodschappen doen niet het aller makkelijkste meer is. Ik geniet normaal gesproken juist mega van het bedenken van ons week menu. Lekker boodschappen doen en nieuwe recepten uitproberen. Maar nu ik gewoon minder regelmaat heb en te weinig tijd klinkt een maaltijdenbox met recepten en (bijna) alle ingrediënten als muziek in de oren. In deze blog deel ik een twist op 1 van de drie recepten en mijn review over de gemaksbox. Namelijk een romige Penne Bolognese

3 maaltijden

In de gemaksbox zitten drie maaltijden, vis, vlees en vega, waarbij er zo veel mogelijk Nederlandse producten worden gebruikt. Zo maak je 3 gezonde gerechten met producten van met name Brabantse boeren. Op mijn Instagram deel ik regelmatig in mijn stories en posts dat ik mijn groente en fruit haal bij een plattelands winkel in de buurt. Ik ben een groot voorstander van het gebruiken van lokale producten die ook in het seizoen zijn. Daarom sta ik ook zeker achter de boodschap van de Boerschappen. Zo heb ik al eerder van hun appelsap, perensap en appel- perenstroop gekocht die zij maakten van overgebleven of te kleine appels en peren. Mooi initiatief om boeren te helpen en om verspilling tegen te gaan.

De gemaksbox – review

De gemaksbox belooft drie gezonde én complete maaltijden. De kruiden en smaakmakers worden er dus bijgeleverd waardoor je alleen basisingrediënten nodig hebt zoals olie, zout en peper. Daarnaast zouden alle maaltijden in 25 minuten op tafel kunnen staan. Dus voor mij met een pasgeboren baby ideaal! Ik was wel heel erg benieuwd of de maaltijdenbox dan ook echt compleet zou zijn. Iemand die geniet van koken is misschien niet snel te pleasen, maar het voordeel is dat ik genoeg smaakmakers in huis heb om de recepten nog wat op te pimpen ;). Op het eerste gezicht zagen alle gerechten er heel smakelijk uit. Ik mocht deze week een pasta Bolognese, een Indiase curry en eryngii ramen. De ingrediënten worden per gerecht in een papieren zak geleverd, waar (heel fijn!) ook relatief weinig plastic wordt gebruikt. Daarbij zitten ook losse receptenkaarten met een stap voor stap uitleg. De ingrediënten waren vers en op een hoop producten was ook aangegeven van welke boer of leverancier het kwam.

Punt van verbetering

Mijn enige punt van verbetering gaat over de receptenkaarten. Hoewel ze wel duidelijk aangeven op de voorkant welke items je nodig hebt uit de voorraadkast. Is het in het recept niet altijd terug te vinden hoeveel water je bijvoorbeeld nodig hebt. En dit is bijvoorbeeld als je een bouillon moet maken voor de ramen wel handig. Daarnaast viel het me op dat de ingrediënten in de box niet altijd overeenkomen met de ingrediënten in het gerecht op de foto/receptenkaart. Zo zaten er bij mij geen eryngii paddenstoelen in de box, wel lekkere koningsboleet, maar voor een eryngii ramen zou je die er toch wel bij verwachten.  En zo kreeg ik een groene Thaise curry pasta in plaats van de rode Indiase curry die op de foto te zien is. Wellicht goed om als een soort disclaimer aan te geven dat de ingrediënten soms kunnen afwijken.
Verder zou ik de ‘extra smaakmakers’ op de foto’s, zoals geroosterde sesamzaadjes en edamame boontjes bij de ramen, ook benoemen als suggestie om toe te voegen. Ondanks deze kleine puntjes, was de uitleg erg duidelijk en waren het alle drie lekkere gerechten!

Penne Bolognese

Ik zou The Baking Bucketlist niet zijn als ik er toch bij een van de drie recepten niet een eigen draai aan zou geven. Daarom deel hierbij het recept van de Penne Bolognese met mijn romige twist. Door middel van ‘plusjes’ in de ingrediëntenlijst probeer ik ook aan te geven welke ingrediënten ik er zelf aan toe heb gevoegd om het gerecht nog wat op te pimpen.

Ingrediënten (voor 2p)

  • 250 gram rundergehakt
  • 75 gram gerookte spekjes
  • 200 gram volkoren penne
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 1 courgette
  • 50 gram oude kaas
  • + 50 gram geraspte Grana Padano
  •  10 gram verse basilicum
  • 1 runderbouillon blokje
  • + 1,5 eetlepel crème fraîche
  • + flinke snuf theelepel chili vlokken
  • + 1 theelepel paprika poeder
  • + 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • + Olie om in te bakken
  • + zout en peper

Bereiding

  1. Snipper als eerste de ui en knoflook (of pers de teentjes), halveer de tomaatjes en snij de courgette in kleine blokjes.
  2. Verhit een koekenpan en bak hier, zonder olie, de spekjes. Voeg wanneer de spekjes bijna goed zijn het rundergehakt toe en breng het gehakt op smaak met zout, peper, paprika poeder, chili vlokken en Provençaalse kruiden.
  3. We gaan nu de snelle Bolognese saus maken. Verhit hiervoor in een pan met dikke bodem wat olijfolie en bak op middel hoog vuur de gehalveerde tomaatjes met de ui en knoflook. Voeg na een minuut of 5 het bouillonblokje toe met zo’n 100 ml water.
  4. Zet ondertussen een pan met water op om de pasta te koken, voeg zout toe aan het water. Kook de pasta volgens de verpakking.
  5. Voeg nu de courgette blokjes toe aan het spek-gehakt mengsel en laat meebakken.
  6. Wanneer de tomaten zacht zijn geworden voeg je 1,5 eetlepel crème fraîche toe en zet je het vuur lager. Breng deze romige tomatensaus verder op smaak met zout, peper en de geraspte Grana Padano. Voeg als laatste de verse Basilicum blaadjes toe aan de snelle Bolognese saus (gescheurd of in reepjes gesneden).
  7. Giet de gekookte pasta af en voeg deze samen met een flinke lepel van het kookvocht toe aan de Bolognese saus. 
  8. Meng de pasta goed door de Bolognese saus en serveer op (voorverwarmde) borden. Verder het gehaktmengsel er overheen en raspt als laatste de oude kaas over de pasta.
  9. En dan nu.. genieten!

Ben jij nou ook enthousiast geworden, als je op de Boerschappen website de kortingscode ‘thebakingbucketlist’ invult of een box bestelt via deze link krijg je 9 Euro korting op je eerste box! Je bestelt hem in principe voor 2 weken. Daarna kun je de box opzeggen, wekelijks ontvangen of flexibel inzetten. Je moet de wijzigingen dan wel steeds minimaal 7 dagen van te voren doorvoeren.

 

Zin in een andere pasta? Maak dan deze pasta met pompoensaus, pasta alla Norma, pasta met kastanje champignons of pasta met gele courgette. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018