Zelfgemaakte Frikandelbroodjes

Zelfgemaakte Frikandelbroodjes

Samen met de andere teamcoördinatoren op mijn school maken we iedere week een Corona Weekbericht voor leerlingen, ouders en personeel. Op die manier proberen we alle leuke dingen die op school gebeuren te delen met elkaar! Leuke ‘wist je datjes’, lieve berichten van medewerkers, de sportchallenge, tips tegen verveling en afgelopen week bedacht ik samen met mijn college mevrouw Otten een Niftarlake Bakt challenge. En welke homemade snack past nou beter bij scholieren?? Juist.. frikandelbroodjes!

Ingrediënten (voor 4 frikandelbroodjes)

 • 4 velletjes bladerdeeg (ontdooid) of 1 rol vers bladerdeeg.
 • 4 oven frikadellen (of 2, als je 4x een halve frikadel gebruikt)
 • 2 eetlepels curry saus
 • 1 eigeel

Bereiding

 1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Zorg ervoor dat het bladerdeeg ontdooid is en als je vers bladerdeeg gebruikt, op kamertemperatuur.
  Gebruik je vers bladerdeeg? Dan kun je gemakkelijk grotere frikandelbroodjes gebruiken waar de hele oven frikadel op past. Kies je voor vellen uit de vriezer? Kies dan voor een halve oven frikadel per broodje, zodat je genoeg ruimte hebt.
 2. Smeer op ieder velletje bladerdeeg op 1 helft een halve eetlepel curry saus en leg hier vervolgens steeds een hele of een halve oven frikandel op.
 3. Snij met een mesje een aantal inkepingen in het halve bladerdeeg vel, waar nog geen curry zit. Op deze manier maak je het bekende raster van de frikandelbroodjes. Zorg er voor dat je de randen intact laat, die heb je namelijk nodig om de broodjes goed dicht te vouwen.
 4. Vouw het broodje dicht en druk de randen met een vork goed dicht.
 5. Besmeer het bladerdeeg met wat losgeklopt eigeel.
 6. Bak de frikandelbroodjes in zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Wanneer de broodjes mooi goudbruin zijn kunnen ze uit de oven.

Je kunt hiermee natuurlijk ook variëren! Kies bijvoorbeeld voor een kroket met mosterdsaus of een rookworst met mosterdsaus. Enjoy!

 

Ben je op zoek naar andere inspiratie met bladerdeeg? Maak dan deze bladerdeegflapjes met champignons en ham of deze bladerdeeghapjes met geitenkaas. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.