Bladerdeegflapjes met champignons

Bladerdeegflapjes met champignons

Een tijdje geleden deed ik mee met een bloginsider met Paturain. Nu ben ik sowieso fan van kruiden roomkaas, lekker op een toastje maar ook ideaal om een pasta saus wat romiger te maken of bijvoorbeeld een courgette soep. Vroeger maakte ik ook wel eens van die gevulde champignons uit de oven met Paturain. Dus die combi met champignon.. daar moest ik wat mee! Ik koos voor een bladerdeegflapje gevuld met champignons, ham en Paturain. En man man man wat waren deze geslaagd!

Ingrediënten Flapjes met champignons

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100-125 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels Paturain
  • Italiaanse/Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • olie om in te bakken
  • 1 eidooier, los geklopt

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celcius (hete lucht). En haal het bladerdeeg alvast uit de koeling.
  2. Snipper het sjalotje, pers het knoflook teentje en snijd de champignons in kleine blokjes.
  3. Verwarm wat olie (of boter) in een hapjes pan  en neem de tijd om de champignons goed te laten bakken. Je wilt ze het liefst een beetje bruin hebben, niets valt zo tegen als van die slappe stukjes champignon.
  4. Wanneer de champignons al redelijk goed gebakken zijn voeg je het gesnipperde sjalotje en de knoflook toe én de hamblokjes. Bak de hamblokjes ook goed aan.
  5. Breng vervolgens alles op smaak met wat zout, peper en Italiaanse/Provençaalse kruiden en voeg vervolgens de Paturain (of andere kruiden roomkaas) toe aan het champignon mengsel. Proef, en breng indien nodig nog verder op smaak.
  6. Rol het bladerdeeg uit en snijd het deeg ofwel in vierkanties (om driehoek flapjes te maken) of in rechthoeken.
  7. Als je een rasterroller hebt, kun je nu in 1 helft de rasters insnijden zoals je op de foto ziet. Maar dit is optioneel.
  8. Leg op een helft een flinke schep van het champignon mengsel en vouw de flapjes vervolgens dicht. Duw de randjes dicht met behulp van een vork of met je vingers.
  9. Prik wat gaatjes in het deeg (als je geen rasterroller hebt gebruikt). En bestrijk alle flapjes met het eigeel.
  10. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de flapjes af in zo’n 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je oven).

Geniet van deze flapjes bij een kommetje soep of bij de lunch.

 

Zin in andere hapjes met bladerdeeg? Kies dan bijvoorbeeld voor deze pizza hapjes, deze vegetarische taart, of deze makkelijke tarte tatin. Laat je het weten als je iets gemaakt hebt? Vind ik leuk!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018