Burrata met kaki en basilicum olie

Burrata met kaki en basilicum olie

Ben je nog op zoek naar een lekker én makkelijk voorgerecht bijvoorbeeld voor kerst? Dan is dit echt een topper. Het zoete vruchtvlees van het kaki fruit past super goed bij de burrata en je maakt dit gerecht helemaal af voor een diner door alle ’toppings’. Het oranje kaki fruit (of persimmon) komt van oorsprong uit China en is in de herfstmaanden volop verkrijgbaar.  Ik vind het er best fancy uitzien, al zeg ik het zelf, terwijl het echt maar weinig moeite kost om dit bord zo op te maken. Je kunt er voor kiezen om dit gerecht vegetarisch te laten of aan te vullen met parmaham of serranoham. Hieronder geef ik de ingrediëntenlijst per persoon. In deze coronatijd wordt kerst in kleinere groepjes gevierd, of misschien wel zonder familie. Je kunt dit gerecht namelijk heel makkelijk voor 1 persoon maken of voor 4 of meer personen.

Ingrediënten

Voor 1 voorgerecht van Burrata en kaki fruit per persoon

  • 1 burrata bol per persoon
  • 0,5 kaki vrucht per persoon
  • 1 radijsje in plakken
  • geroosterde pijnboompitjes
  • granaatappel pitjes
  • 5 gram pittige kiemgroentes
  • 2 theelepels basilicum olie (zie hieronder)
  • peper en zout
  • optioneel: 1 plak parmaham/ serranoham

Voor de basilicum olie

  • 15 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • peper en zout

Bereiding basilicum olie

  1. Maal de verse basilicum (inclusief de steeltjes) fijn in een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met wat gemalen peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat de basilicum olie minimaal een paar uur intrekken.

Bereiding

  1. Maak de basilicum olie zoals hierboven beschreven en haal de burrata op tijd uit de koelkast en uit de verpakking (dus niet in het vocht) zodat de burrata op kamer temperatuur is.
  2. Snijd het kaki fruit in plakken, net als de radijsjes en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Halveer een granaatappel en sla met een lepel op de achter kant van een helft. Hierdoor zullen de granaatappelpitjes er gemakkelijk uitvallen.
  3. Maak het bord op door plakjes kaki fruit in een halve maan vorm op een bord te leggen, leg hiernaast de burrata bol. Verdeel de plakjes radijs, granaatappel pitjes, pijnboompitjes en kiemgroentes over het kaki fruit. Garneer eventueel ook nog met stukjes droge ham.
  4. Snijd de burrata open en sprenkel er wat van de basilicum olie over en breng de burrata bol nog op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
  5. That’s it.. makkelijk toch?? Geniet van dit heerlijke voorgerecht en laat je het weten als je dit hebt gemaakt?

 

Net zo’n burrata fan als ik en zin in andere burrata recepten? Via deze link kom je bij alle burrata recepten.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.