Caprese Flammkuchen met pesto

Caprese Flammkuchen met pesto

Als ik even niet weet wat ik moet maken, er restjes groenten op moeten of ik een snel borrelhapje wil maken voor bezoek, dan maak ik regelmatig een flammkuchen. Zo staat er al een flammkuchen met rode kool en walnoten online, een Mexicaanse flammkuchen, een met vijgenjam, rode ui, brie en droge ham en zelfs een paaseditie met spinazie en ei.  Voor de variant met vijgenjam, brie en droge ham komt hier regelmatig op tafel. Maar het was weer tijd voor een nieuwe variant! Dit keer de caprese!.

Caprese

Insalate Caprese is een heerlijk, frisse, Italiaanse salade met mozzarella, tomaat en verse basilicum. Afgemaakt met goede olijfolie. De bekende smaken van Caprese in tricolore, overeenkomend met de Italiaanse vlag, zijn niet voor niets zo bekend geworden! Dus toen ik alle ingrediënten in huis voor een caprese salade maar ook een rol flammkuchen deeg in de la zag liggen, kwam ik op dit recept. Bij een traditionele flammkuchen smeer je het deeg in met crème, voor deze Caprese flammkuchen mengde ik de crème fraîche met twee theelepels pesto. Op deze manier komt de basilicum smaak nog meer naar boven.

Ingrediënten

  • 1 rol vers flammkuchen deeg van Tante Fanny
  • +/- 10 cherry tomaatjes
  • 1 zakje mini mozzarella bolletjes (maar je kunt ook een grote bol in stukjes scheuren)
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 2 theelepels pesto
  • +/- 6 blaadjes verse basilicum
  • Een flinke hand geraspte Grana Padano (of een andere harde Italiaanse kaas)

Bereiding

  1. Zorg dat het flammkuchen deeg op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de crème fraîche met de pesto en smeer het deeg in. Laat het deeg op het vel bakpapier liggen waar deze ingerold zit.
  3. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en mozzarella over de flammkuchen. Strooi de basilicum blaadjes en de geraspte Grana Padano erover heen en leg ‘m op een bakplaat. Bak de Caprese flammkuchen in zo’n 15 tot 20 minuten mooi bruin.
  4. Serveer in kleinere stukjes bij de borrel of met een salade en/of soepje als avondeten. Enjoy! En tag je mij als je deze gaat maken?

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018