Chorizo – Gnocchi ovenschotel

Chorizo – Gnocchi ovenschotel

Gnocchi is heel neutraal van smaak waardoor je het makkelijk kunt combineren. Ik maak regelmatig gerechten met gnocchi, maar ik wilde al een tijdje een variant uit de oven maken. Ik gebruikte chorizo, broccoli, courgette en kaas. En omdat ik ook nog wat cherry tomaatjes had liggen, voegde ik deze er ook aan toe. Maar je kunt hier zelf natuurlijke andere (restjes) groentes aan toevoegen zoals bladspinazie, aspergetips of gebakken champignons. 

Chorizo

Chorizo heeft van zichzelf ontzettend veel smaak, dus let erop dat je niet te veel zout toevoegt. Daarnaast heb je geen olie nodig, door het uitbakken van de chorizo komt er veel vet vrij. Daarin kun je de uitjes, knoflook en courgette bakken. Ik gebruik voor dit recept een droge worst, niet de plakjes chorizo die je ook in de koeling kunt vinden. Als je zelf niet zo’n fan bent van chorizo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld stukjes saucijzen vlees mee te bakken, stukjes spek of bijvoorbeeld ham blokjes. Laat je vlees helemaal weg? Zorg er dan voor dat je de saus goed op smaak brengt.

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

  • 175 gram Chorizo (droge worst, geen plakjes)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • 500 gram De Cecco Gnocchi
  • 450 gram broccoli roosjes
  • 150 gram Grana Padano (of een andere harde Italiaanse kaas)
  • 150 ml (kook) room
  • +/- 10 gehalveerde cherrytomaatjes (meer mag ook!)
  • Verse basilicum +/- 10 blaadjes
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Snijd als eerste de chorizo in plakken en vervolgens in kwarten, snipper een ui, pers de knoflook teentjes en snij de courgette in plakken en halveer deze.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden, rasp het stuk parmezaanse kaas en leg de kaas apart.
  3. Verhit een pan en bak de chorizo uit, zodra deze goed doorbakken zijn zet je het vuur lager en voeg je de ui en courgette toe.
  4. Wanneer de ui glazig is gebakken, voeg je de room toe samen met 3/4 van de geraspte kaas . Laat de saus rustig inkoken. De kaassaus moet niet te dun zijn, dus laat ‘m gerust even staan.
  5. Breng een pan water aan de kook met een flinke snuf zout en blancheer de broccoli roosjes in zo’n 2 minuten, ze moeten nog stevig zijn omdat ze zo nog de oven in gaan.
  6. Schep de broccoli roosjes met een schuimspaan uit het water en voeg deze toe aan de saus. Kook nu de gnocchi volgens de verpakking in hetzelfde water. Zodra ze boven drijven kun je de gnocchi eruit scheppen en aan de saus toevoegen.
  7. Voeg nu de gehalveerde tomaatjes en zo’n 6 a 7 basilicum blaadjes toe en breng de saus verder op smaak met peper en zout. Maar proef goed zodat je niet te veel zout gebruikt.
  8. Roer alles goed door en giet alles in een ovenschaal. Maak het af met de geraspte kaas en de laatste blaadjes basilicum.
  9. Bak de gnocchi schotel ongeveer 15 minuutjes in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.

Serveer met een frisse salade en geniet! Liefs, Sas

Wil je zelf gnocchi maken? Gebruik dan dit recept. 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018