Take-Out Tuesday: Poké Bowl

Take-Out Tuesday: Poké Bowl

Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al dat etentje op de planning staan.. en die borrel op vrijdag..dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: Een zelfgemaakte Poké Bowl. Met alleen maar ingrediënten die je snel uit de supermarkt kunt halen. Dus een stuk goedkoper.. ook niet verkeerd!

Garnalen Poké bowl

Een poké bowl komt van origine uit Hawaï. Poké betekent dan ook gesneden of in stukjes snijden, en dan gaat het om gesneden stukjes rauwe of gemarineerde tonijn of andere vis. Wat ze op gekookte rijst leggen. Dit kan jasmijnrijst zijn of sushi rijst aangemaakt met azijn. Maar je zou er zelfs een twist aan kunnen geven door bijvoorbeeld couscous te gebruiken. Naast de vis en rijst maakt je een poké bowl af met genoeg veggies, toppings en een dressing. Als toppings kun je lente ui, sesam zaadjes en zout flakes gebruiken. Lekkere veggies zijn avocado, wortel of wakame. En maak het als laatste af met bijvoorbeeld een wasabi mayonaise of een sriracha dressing. Hier onder laat ik je mijn variant zien met ingrediënten uit de supermarkt. In plaats van Grade A Tonijn sashimi, koos ik voor garnalen. Budget technisch een stuk interessanter, en ook mega lekker in een poké bowl.

Bestellen of zelf maken?

Waar een Poké bowl via Thuisbezorgd.nl vaak tussen de 10,- en 15,- euro p.p. kost. Maak je deze bowl voor twee personen voor max 10,-. Daarnaast heb je deze bowl, op het rijst koken na, bijna sneller klaar dan dat je er een kunt bestellen. Dus ga nog even snel langs de supermarkt, haal de onderstaande producten.. en zeg nou zelf… met zo’n bowl maak je toch mega indruk!?

Ingrediënten

 • 100 gram roze garnalen (gekookt)
 • 1 avocado
 • 1 lente ui
 • voor 2 personen gekookte rijst (+/- 100 gram p.p. ongekookt, wordt 250 gram gekookt p.p.)
 • 100 gram sojaboontjes (Te vinden in de koeling, bij de saladeverrijkers)
 • wortel julienne reepjes
 • 2 theelepels wasabi mayonaise
 • (zwarte) sesamzaadjes
 • 1 limoen
 • zout en peper
 • Optioneel: extra rauwkost zoals paprika, radijsjes, komkommer, tuinkers of kiemgroenten.

Bereiding

 1. Kook als eerste 100 gram rijst p.p. volgens de verpakking. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Verdeel de rijst over twee kommen. Snijd de avocado in reepjes, en verdeel een halve avocado over de rijst.
 3. Leg vervolgens de garnalen erbij, samen met de wortel reepjes, sojaboontjes en andere rauwkost die je nog in de koelkast hebt liggen. Breng op smaak met de limoen.
 4. Snipper de lente ui, strooi over de poké bowl samen met wat (zwarte) sesamzaadjes.
 5. Sprenkel met een lepel wat van de wasabi mayonaise over de bowl en breng optioneel nog wat op smaak met zout flakes en gemalen peper.
 6. Enjoy!

Zin in andere Take-out Tuesday recepten? Kijk dan naar deze Pad Thai of Kip Döner Kebab.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.