Gemarineerde Kipsaté Spiezen

Gemarineerde Kipsaté Spiezen

Wanneer wij gaan barbecuen staan deze kipsaté spiezen standaard op het menu. In de ochtend marineer ik de kippendijen en ik maak de spiezen zelf pas vlak van te voren. Serveer de spiezen met zelfgemaakte saté-saus en je hebt een top gerecht voor bij iedere barbecue.

Hoeveel gram kipsaté?

Afhankelijk van het aantal gerechten die je gaat serveren kun je bepalen hoeveel gram kip je per persoon nodig hebt. Heb je een lekkere salade (zoals een aardappelsalade met asperges), maïskolven, of kip piri-piri spiezen voor bij de bbq? Houd dan de onderstaande hoeveelheid aan. Ga je het simpel houden en kies je voor alleen kip-saté met bijvoorbeeld een gepofte zoete aardappel? Kies dan voor zo’n 200 gram per persoon. Ik kies voor op de barbecue meestal kipdijfilet. Dit is wat vetter, waardoor je minder kans hebt dat de kipsaté spiezen te snel uitdrogen.

Ingrediënten (voor 4 spiezen)

  • 500 tot 600 gram kipdijfilet
  • 50 ml ketjap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sambal (minder als je niet van pittig houdt)
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 1 eetlepel gember puree
  • zout
  • peper
  • Extra benodigd: 4 grote bbq spiezen

Bereiding

  1. Snijd de kipdijfilet in gelijke stukken.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Voeg hier de kip stukjes aan toe en dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. (Je kunt ook alles in een keer in een plastic diepvrieszak doen.)
  3. Verhit voor dat je de kipspiezen gaat bakken kooltjes in je barbecue.
  4. Rijg de kipstukjes aan de bbq spiezen, leg ze afgedekt klaar tot je ze kunt bakken.
  5. Bak de kipsaté spiezen in zo’n 15 tot 20 minuten gaar op de barbecue, door ze regelmatig te keren. Laat ze bij voorkeur de eerste 10 minuten ‘indirect’ bakken, dus waar mogelijk niet direct boven de heetste kolen maar meer aan de zijkant.
    Heb je een vleesthermometer? Wanneer de kerntemperatuur zo’n 72 graden is, zijn de kipsaté spiezen gaar.

Serveer met een lekkere zelfgemaakte saté-saus. Laat je het hieronder of op Instagram weten als je deze spiezen hebt gemaakt? Vind ik super tof om te lezen/ te zien! xxx

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018