Maïskolf met pittige kruidenboter

Maïskolf met pittige kruidenboter

Met het warme weer in aantocht is het weer tijd voor een lekker bijgerecht voor op de bbq. Maar je maakt deze lekkere maiskolven net zo makkelijk in de oven. Ideaal om een bbq of Mexicaans gerecht op te pimpen. De pittige kruidenboter geeft de maïskolf net wat meer smaak waardoor ze hier helemaal zijn goedgekeurd.

Zelfgemaakte kruidenboter

Voor dit recept ga je zelf een heerlijke kruidenboter maken. En geloof me, hier wil je een grotere portie van maken! Zeker bij een bbq of etentje, maak je hier net wat meer indruk mee bij een stokbroodje dan met de kruidenboter van de supermarkt. Je maakt het heel makkelijk met roomboter, een teentje knoflook en wat verse tuinkruiden. Ik gebruikte basilicum, peterselie en bieslook uit de tuin. Maar je kun hier natuurlijk mee variëren. Kies bijvoorbeeld voor dragon, koriander, tijm of zelfs munt. Ik zou alleen de ‘harde’ kruiden, zoals rozemarijn, weg laten. Dit eet niet heel lekker.

Ingrediënten voor 4 geroosterde maïskolven

  • Afhankelijk van de hoeveelheid eten wat je er bij gaat serveren: een halve of hele maïskolf per persoon
  • 100 gram roomboter
  • 3 eetlepels gesneden verse tuin kruiden
  • 1 theelepel chili vlokken
  • zout en peper
  • Aluminium folie

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en voeg hier de ongekookte maïskolven aan toe met een klein klontje boter. Kook de maïskolven in 12 minuten beet gaar.
  2. Zorg dat de roomboter op kamer temperatuur is en voeg de overige ingrediënten toe aan de roomboter. Meng alles goed door elkaar, proef en breng optioneel nog verder op smaak.
  3. Leg de gekookte maïskolven op een vel aluminium folie, en smeer ze in met een flinke theelepel van de kruidenboter
  4. Vouw ze dicht en rooster de kolven nog zo’n 10 minuten op de bbq.

Wil je ze roosteren in de oven? Verwarm de oven dan voor op 180 graden, plaats de maïskolven in een oven schaal en rooster ze dan zo’n 10 minuten na het koken in de oven.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018