Gnocchi met spruitjes en mosterdsaus

Gnocchi met spruitjes en mosterdsaus

Spruitjes zijn sinds een paar jaar een van mn favo wintergroentes! Heel kort blancheren en dan simpel met wat puree.. maar het was tijd voor een recept met spruitjes in een nieuw jasje! En dat werd deze gnocchi met spruitjes, gerookt ontbijtspek en een heerlijke mosterdsaus.

 

Ingrediƫnten voor 2- 3 personen

  • Bakje gnocchi van 500 gram (of zelf gemaakt)
  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 200 gram gerookt ontbijtspek (aan een stuk of in dobbelstenen)
  • 4 eetlepels (kook-) room
  • 2 eetlepels (grove) mosterd
  • 70 gram geraspte Grana Padano
  • Zout en peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Zet alvast een pan met water op en breng deze aan de kook met een flinke snuf zout.
  2. Snipper als eerste de ui en maak de spruitjes school. Ik snijd altijd het kontje er af en haal (meestal) de buitenste blaadjes eraf.
  3. Verhit ondertussen een hapjes pan of een braadpan en bak de in dobbelstenen gesneden gerookt ontbijtspek, zonder olie of boter, krokant. Er komt genoeg vet vrij tijdens het uitbakken van de spekjes dat het niet nodig is om zelf olie of boter toe te voegen.
  4. Wanneer het water kookt, blancheer je de spruitjes in zo’n 4 minuutjes. Schep de spruitjes uit de pan, maar laat het water op het vuur staan. Hier ga je zo de gnocchi in koken.
  5. Voeg de gesnipperde ui toe aan de spekjes wanneer deze mooi bruin zijn. Fruit de ui glazen en voeg hierna 4 eetlepels (kook-) room aan toe en de 2 eetlepels mosterd.
  6. Wanneer de saus begint te koken voeg je de geblancheerde spruitjes toe aan de saus.
  7. Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking in ongeveer 2 minuten gaar. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven. Schep de gnocchi bij de saus, en voeg ook een paar lepels kookvocht aan de saus toe.
  8. Breng de gnocchi op smaak met de geraspte grana padano een snuf peper en nootmuskaat. Omdat de spekjes al redelijk zout zijn, proef je de saus eerst om te kijken of er nog zout bij moet.
  9. Roer alles goed door en maak de borden op. Maak optioneel nog af met wat vers geraspte grana padano.

Ik hoop dat jullie hier net zo van gaan genieten als ik….Geloof me, dit is winters comfortfood on another level šŸ˜
Fijne dinsdag!
Mocht je zin hebben in een ander gnocchi gerecht? Maak dan deze met spinazie!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018