Mijn to-do list voor in de keuken!

Herfsttaart met Peer, spijs en gember

Herfsttaart met Peer, spijs en gember

Een paar weken geleden was ik met vrienden een paar dagen naar Terschelling gegaan. Heerlijk om even helemaal weg te zijn. Wandelen over het strand, warme chocomel, speciaal biertjes, die koude wind. Ultiem herfstgevoel. Na dit weekendje weg wilde ik snel aan de slag met een herfstig taartje. En dat werd deze met peer, spijs en gember. Door het hete randje van de gember wordt je meteen opgewarmd!

Ik gebruikte voor dit taartje een rol vers taart deeg van Tante Fanny, maar je kan ook gewoon een rol bladerdeeg gebruiken om er een plaattaart van te maken. Daarnaast had ik nog een lage taartvorm die ik graag wilde gebruiken, maar kijk zelf welke vorm je gaat gebruiken. Een quiche vorm is het handigste vanwege de ronde vorm van het taart deeg van Tante Fanny. Zorg er in ieder geval voor dat de rand van het deeg niet te hoog wordt, de vulling is namelijk ook niet zo hoog.

Ingrediënten

  • 1 rol taart deeg van Tante Fanny
  • 300 gram amandelspijs (als je geen grote liefhebber ben van spijs, gebruik dan 200 gram)
  • 100 gram stemgember (bolletjes)
  • 3 theelepels van de siroop
  • 2 peren, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • gemengde noten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Normaal gesproken meng je spijs met ei, maar in dit geval maken we het mengsel los met de gembersiroop.
  3. Meng in een blender of hakmachientje de spijs met de gemberbolletjes en de gembersiroop door elkaar.
  4. Smeer de bakvorm in met boter en leg de deegrol in de vorm. Snijd de overtollige randjes weg en prik gaatjes in de bodem.
  5. Besmeer de bodem van het deeg met het spijsmengsel.
  6. Meng de plakjes peer met de kaneel en basterdsuiker.
  7. Steek vervolgens de plakjes peer in het mengsel en bestrooi met de gemengde noten. Of kies voor bijvoorbeeld alleen amandelen.
  8. Bak het taartje in ongeveer 30 minuten af in de oven.
  9. Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *