Mijn to-do list voor in de keuken!

Homemade Pindakaas Granola

Homemade Pindakaas Granola

Zelf pindakaas granola maken!

Ontbijtjes zijn m’n ultimate favorite! Havermout, fruit, American pancakes, geroosterde boterhammen met avocado of yoghurt met granola. Ik word er blij van! En wat eigenlijk altijd is bij eten.. homemade is toch altijd lekkerder! En als er pindakaas bij zit, maak je mij al helemaal happy!

Dus het maken van granola stond dan ook al een hele tijd om mijn lijstje om zelf te maken! Van die lekkere krokante happen bij je yoghurt.. hmmm! Doe er vers fruit bij en je bent klaar!

Granola

Om zelf granola te maken heb je een aantal basis ingrediënten nodig.
1. Havermout vlokken
2. Iets zoets
3. Iets vets (olie)

Voor het zoete gedeelte kun je kiezen voor honing, maple syrop of agave siroop. Voor het vette gedeelte kun je kiezen voor kokosolie, een andere plantaardige olie of in dit geval pindakaas!!
Als je de basis hebt kun je daarna allerlei ingrediënten toevoegen die de granola lekker maken. Verschillende ongezouten noten en zaden, gedroogd fruit, kokosvlokken, superfoods of bijvoorbeeld cocoa nibs. Kies zelf de ingrediënten die je in huis hebt of waar je het meeste zin in hebt.

Ingrediënten

  • 200 gram havermout vlokken
  • 100 gram honing (zorg dat het echt vloeibaar is)
  • 120 gram pindakaas
  • 2 theelepels kokosolie (vloeibaar)
  • 1 grote theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snuf zout
  • 150/200 gram gehakte, ongezouten noten, zaden, kokosvlokken e.d.
    (ik had ongezouten cashewnoten, amandelschaafsel, en een flinke hand van de meesterlijke zaden & pitten van Robbèrt)
  • 50 gram rozijnen of ander gedroogd fruit

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

  1. Warm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de pindakaas met de honing en kokosolie tot het zacht en glad is. Voeg de vanille en kaneel toe en een snuf zout.
  3. Voeg de havervlokken toe, tot alles bedekt is.
  4. Voeg de noten toe (je kan hier zelf nog allerlei andere noten, zaden of kokosvlokken aan toe voegen)
  5. Verspreid het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier
  6. Schuif de plaat de oven in voor 20 minuten.
    ⇒ Soms langera als het grote brokken zijn. Als de granola nog niet krokant is, laat de plaat dan nog even in de oven staan.
  7. Je kan tussendoor een paar keer met een lepel de granola door husselen, zodat alle stukken krokant worden. Maar ik vind zelf die grote brokken ook wel heel lekker!
  8. Laat de granola afkoelen en voeg de rozijnen, of ander gedroogd fruit toe.
  9. Als de granola is afgekoeld kun je het in een weckpot of andere luchtdichte voorraadpot doen.

Smakelijk!

Tips:

  • Ben je niet zo’n fan van pindakaas, vervang de pindakaas dan voor ongeveer 3/4 extra eetlepels kokosolie (vloeibaar) of andere plantaardige olie. Zorg ervoor dat de havermoutvlokken goed aan elkaar plakken.
  • Voeg de kokosvlokken pas halverwege de oventijd toe. Zo worden ze wel krokant, maar niet taai of verbrand.


1 thought on “Homemade Pindakaas Granola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *