Mijn to-do list voor in de keuken!

Homemade Speculoos Granola

Homemade Speculoos Granola

Ohh ik heb nu een receptje voor jullie! Vorige week kreeg ik een super leuk pakket binnen van Peijnenburg! En wat nog leuker was er zaten ook een aantal producten bij van Lotus Speculoos. Ik ging er meteen mee aan de slag en bedacht deze Speculoos granola! Holy moly wat is die lekker! En om het nog iets lekkerder (lees ongezonder) te maken voegde ik er op het einde wat verkruimelde speculoos koekjes aan toe. Geloof mij.. deze wil je maken!

 

Homemade Granola

Er staat al een recept op de blog voor pindakaas granola. Deze maak je redelijk op dezelfde manier, alleen moet deze granola wat langer de oven in. Maar ik ben nu gewoon aan het rekken.. let’s do this! Wat heb je nodig:

Ingrediënten:

  • 200 gram grove havermout vlokken (echt een must!)
  • 75 gram honing (zorg dat het echt vloeibaar is)
  • 150 gram speculoos
  • 1 theelepel kokosolie (vloeibaar)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Een snuf zout
  • 150 gram ongezouten noten en zaden
  • 50 gram rozijnen of ander gedroogd fruit

 

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten

  1. Warm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de speculoos met de honing en kokosolie tot het zacht en glad is. Nu kun je de koekkruiden toe voegen samen met een snuf zout.
  3. Meng de grove havervlokken door het speculoos mengsel en zorg ervoor tot alle vlokken bedekt zijn.
  4. Voeg de noten toe (je kan hier zelf nog allerlei andere noten, zaden of kokosvlokken aan toe voegen)
  5. Verspreid het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier
  6. Schuif de plaat de oven in voor 30 minuten.
  7. Na 15 minuten: hussel de granola door elkaar. De granola ziet er nu waarschijnlijk nog niet heel krokant uit, dat is niet erg! Bij het afkoelen wordt de granola nog krokanter.
  8. Haal de plaat na 30 minuten uit de oven en laat de granola afkoelen. Nu kun je eventueel nog blanke rozijnen of ander gedroogd fruit toevoegen.
  9. Als de granola is afgekoeld kun je het in een weckpot of andere luchtdichte voorraadpot doen. De granola blijft zo’n twee weken goed.
  10. Optioneel: verkruimel nog wat stukjes speculoos of speculaas over de granola!

Enjoy!

 

 



2 thoughts on “Homemade Speculoos Granola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *