Nectarine salade met feta

Nectarine salade met feta

Het is weer tijd voor zomer op je bord! Maak daarom deze heerlijke salade, bijvoorbeeld bij de bbq, met de frisse en zoete smaak van nectarine. Die heerlijk past bij de zoute smaak van feta.

Nectarine in salade?

Ik hoor je misschien denken, nectarine in een salade? Ik was zelf nooit een mega fan van fruit in hartige gerechten. Maar met bepaald fruit haal je de smaak van een salade nog meer op. Zo maakte ik al een heerlijke burrata salade met asperges en aardbeien, en een herfst burrata salade met bramen en vijgen. Echt een feestje! En het leuke is, je kunt het fruit in de salade aanpassen aan de seizoenen.

Ingrediƫnten

  • 85 gram veldsla
  • 75 gram geraspte wortel reepjes (julienne)
  • 1 avocado
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 2 nectarines
  • 100 gram goede feta
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout
  • Een scheutje balsamicostroop

Bereiding

  1. Meng als eerste de olijfolie met de balsamico azijn, zout en peper.
  2. Verdeel over een kom eerst de veldsla met de geraspte wortel. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen, de avocado in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel dit allemaal over de salade.
    Heb je nog meer restjes in huis, zoals komkommer, paprika of champignons? Gebruik deze dan! Zonde om deze te laten liggen.
  3. Besprenkel wat van de balsamico dressing over de salade. Je kunt de dressing ook apart houden, zeker als je de salade de volgende dag nog wilt eten voorkom je zo dat de sla slap wordt.
  4. Snijd de nectarine in stukken, door deze eerst te halveren en los te draaien van de pit. Leg vervolgens de nectarine partjes mooi langs de rand. Verkruimel de feta in het midden en maak de salade af met de balsamicostroop.
  5. Serveer bijvoorbeeld bij een lekker stukje vlees van de bbq. Enjoy! Liefs, Sas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018