Pasta alla Norma (vegetarisch)

Pasta alla Norma (vegetarisch)

Voor de Nationale week zonder vlees staan er deze week een aantal van mijn favoriete vegetarische gerechten op het menu! Ik heb deze week al een parel couscous salade op met falafel, een magioni pizza en een zelfgemaakte oude kaas salade voor mijn lunch. Maar mijn aubergine pasta moest deze week dan natuurlijk ook op tafel komen! En tijdens het koken bedacht ik me dat dit recept nog helemaal niet op The Baking Bucketlist stond! En daar moest natuurlijk wel verandering in komen!

Vegetarische pasta ook voor de vleesliefhebbers!

Mijn vriend was in het begin niet zo’n fan van de Meatless Monday, maar bij deze pasta kwam hij er pas na een hap of 6 achter dat er geen vlees in zat! Door de aubergine krijg je een stevige pasta waardoor je iets van vlees niet mist! Helemaal goed toch! Ik voegde aan deze pasta parmezaanse kaas toe, maar je kan er ook voor kiezen om er kleine mozzarella bolletjes op het einde aan toe te voegen 🙂

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • voor 4 personen pasta
  • 2 aubergines
  • een paar flinke eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr passata di pomodoro
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • scheutje balsamico azijn
  • Provençaalse kruiden
  • Een flinke hand parmezaanse kaas of mozzarella
  • zout en peper
  • 6 cherry tomaatjes
  • optioneel: chili vlokken
  • Tip: Soms is de tomatensaus een beetje zurig, met een klein lepeltje suiker door de saus balanceer je de saus!)

Bereiding

  1. Zet een pan met water op en bereid de pasta volgens de verpakking. Zorg dat je bij het afgieten van de pasta een paar scheppen water bewaard voor de saus.
  2. Snijd de aubergines in plakken en vervolgens in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de aubergine blokjes goed gaar. Er is niets zo vies als van die fluffy, half gare aubergine. Dus bak ze lekker bruin (maar houd de pan wel in de gaten ;)). Pers ondertussen alvast de teentjes knoflook en voeg de knoflook toe aan de aubergine blokjes.
  3. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak de puree even mee, op deze manier ontzuur je de tomatenpuree. Na een paar minuutjes kun je de passata toevoegen.
  4. Breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden, de balsamico azijn en peper en zout. Voeg eventueel wat chili vlokken en een klein schepje suiker toe.
  5. Laat de saus een kwartiertje sudderen en voeg dan de parmezaanse kaas toe en de gehalveerde cherrytomaatjes. Smakelijk eten! <3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018