Pasta met kastanje champignons en asperges

Pasta met kastanje champignons en asperges

Waar we nog tot halverwege april moeten wachten op heerlijke witte asperges, zijn groene asperges tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt, bij de groenteboer of op de markt. Ik zag mooie bossen groene asperges liggen op de markt, en daar moest ik iets mee maken! Het werd deze lekkere, romige pasta met gebakken kastanje champignons en gegrilde asperges. Je kunt ook kleinere aspergetips gebruiken als je daar makkelijker aan kunt komen.

Meatless Monday met stevige champignons

Ik maakte deze pasta voor de Meatless Monday, dus ik voegde er verder geen vlees aan toe. Door de stevige kastanje champignons miste ik dit ook niet. Mocht je hier wel zin in hebben, voeg dan extra kipdijfilet toe. Bak de kipdijfilet dan met wat knolfook, peper, zout en Italiaanse kruiden nadat je de champignons hebt gebakken. Er staan trouwens nog andere vegetarische pasta’s op het menu. Zoals deze pasta a la norma met aubergine en een vegetarische lasagne.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram verse tagliatelle 
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst of gesnipperd
  • 300 gram verse asperges
  • 250 gram kastanje champignons
  • 75 ml (kook-) room
  • 50 ml droge witte pijn (optioneel, te vervangen met 50 ml paddestoelen bouillon)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • olie om in te bakken.
  • Optioneel: cherry tomaatjes

Bereiding

  1. Snijd als eerste de uien, knoflook en kastanje champignons (dikke plakken). Was de asperges en snijd de onderste, harde 2 cm van de asperges. Bij asperge tips is dit niet nodig.
  2. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook. Kook de asperges 3 minuten en haal ze uit de pan. Laat het water koken en kook de pasta volgens de verpakking. Gebruik je verse pasta? Kook de pasta dan pas wanneer de saus klaar is.
  3. Verwarm wat olie of boter in een grote koekenpan en bak de champignons in porties mooi bruin. Breng de champignons op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  4. Als je alle champignons hebt gebakken bak je de uien en de knoflook mee.
  5. Blus af met de droge witte wijn of bouillon. Laat dit een paar minuten pruttelen en voeg de room en parmezaanse kaas toe. Zet het vuur lager.
  6. Verhit een grill pan en bak hier de asperges in een minuut of 5.
  7. Proef de saus en breng verder op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg nu de verse basilicum toe.  Meng de pasta door de saus.
  8. Maak een bord mooi op met de pasta, de saus met champignons en leg de asperges er boven op. Maak het af met wat blaadjes basilicum.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018