Parel couscous salade met falafel en hummus

Parel couscous salade met falafel en hummus

Happy New Year!! Hebben jullie een leuk Oud & Nieuw gehad? Om meteen met de goede voornemens te beginnen: een vegetarische maaltijdsalade. Zo’n couscous salade blijft lekker! Je kan er allerlei restjes groentes mee opmaken. En wat je over hebt gaat de volgende dag mee als lunch naar school/werk of de overgebleven falafel gaat op een lekkere (libanese) wrap met tzatziki en hummus.

De laatste tijd kies ik steeds vaker voor parel couscous in plaats van de gewone couscous. Je hebt toch net meer bite waardoor je meer het gevoel hebt dat het een echte maaltijd salade is. Vooral omdat we nu wat minder vlees willen eten zijn dit soort gerechten ideaal!

Moeilijk of makkelijk?

Je kan deze maaltijd salade zo makkelijk maken als je wilt.. of zo moeilijk ;). Je kan kiezen voor zelfgemaakte falafel en zelfgemaakte hummus of je kan beide onderdelen kant en klaar in de winkel kopen. Wil je de salade in het weekend maken, dan is het leuk om alles een keer zelf te maken. Ik gebruik voor de zelfgemaakte falafel altijd het recept van Chicks Love Food. Heel makkelijk en heel lekker. Maar ga je de salade door de weeks maken? Dan is het een stuk makkelijker en minder tijdrovend om de falafel van Maza te kopen. Ik koop deze wel eens bij de AH, ze liggen in het koelvak en smaken top!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram Al’Fez Parel couscous
  • 200 gram falafel
  • 100 gram asperge tips
  • 75 gram rucola
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels hummus
  • olie om in te bakken
  • Balsamico azijn
  • peper en zout
  • Extra groentes: Ik gebruikte bij deze salade nog een restje bevroren erwtjes, maïs en paprika. Maar je kan er van alles bij doen. Een hand blad spinazie of extra paprika en komkommer of wat klein gesneden olijfjes.
  • Extra garnering: maak de salade af met pijnboom pitjes of pecan noten.

Bereiding:

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen alle groentes die je wilt gebruiken en leg alvast wat rucola op de bodem van een schaal.
  3. Verwarm wat olie in een pan en bak daarin de stukjes falafel, leg apart. Gebruik de overgebleven olie om de asperge tips kort te bakken, breng op smaak met zout en peper. Optioneel kun je hier nog wat extra groentes aan toevoegen zoals bladspinazie of erwtjes etc.
  4. Giet de parel couscous af en voeg de couscous toe aan de salade.
  5. Meng in een kom de pompoenblokjes met de grof gesneden sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook. Voeg de olie toe en de kruiden en specerijen maar bewaar een halve theelepel nootmuskaat voor bij de spinazie.
  6.  Meng door de couscous de cherry tomaatjes en avocado en breng op smaak met at balsamico azijn.
  7. Snij ondertussen de falafel door de helft en leg de stukjes op de salade, garneer met de asperge tips en maak de salade af met een paar ‘toefjes’ van de hummus.
  8. Maak de salade af met bijvoorbeeld wat pijnboom pitjes, maar opzich is dat niet eens nodig.

Zoals ik al had gezegd, je kan met deze falafel salade eindeloos variëren. En maak lekker veel, dan heb je in de dagen erna genoeg om als lunch mee te nemen naar je werk ;).

Smakelijk eten!



4 thoughts on “Parel couscous salade met falafel en hummus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The Baking Bucketlist - 2018