Peppadew hummus

Peppadew hummus

Op de bitterballen borrel van Ilona van Worstenbrood en Wijn proefde ik de peppadew dip met roomkas van Arieta van Cookingdom. Zó lekker! Ineens bedacht ik me.. peppadews zullen ook wel heeel lekker zijn door een hummus! Ik maak regelmatig zelf hummus, maar ik bedacht me dat ik er nog nooit eerder een recept van online had gezet! En toen ik deze peppadew hummus gebruikte voor de lunchwraps met gegrilde groentes wist ik dat dit recept ook online moest!

 

Ingrediënten Peppadew hummus

  • Blikje van 150 gram kikkerwten (of die van 300 gram, verdubbel dan alle ingrediënten)
  • 1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • +/- 10 peppadews (uit een potje op olie)
  • 1 flinke scheut citroen sap
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 afgestreken theelepel komijnpoeder
  • 1 afgestreken theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Het belangrijkste is dat je een goede blender hebt! Want verder kunnen we eigenlijk allemaal hummus maken ;).
  2. Voeg de eerste ingrediënten toe aan de blender, maar wacht nog even met de kruiden. Mix alles goed door elkaar in de blender en dan is de basis van de hummus klaar.
  3. Nu komt het belangrijkste: proef! Voeg het zout en de peper toe, even blenden. Proeven. Voeg vervolgens het komijnpoeder en paprikapoeder toe en proef.
  4. Houd je van iets pittigere hummus? Dan kun je ook nog wat chili vlokken er aan toe voegen!

Ik gebruikte de hummus voor op de wraps, maar met wat rauwkost om te dippen is ‘ie natuurlijk ook fantastisch lekker!

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The Baking Bucketlist - 2018