Sauerkraut Melt

Sauerkraut Melt

In de winter houd ik heel erg van zuurkool.. maar soms denk je dan toch.. kan ik hier niet een keer iets anders mee dan alleen een stamppot? Zo maakte ik er al wel eens een quiche mee.. maar in de herfstvakantie kwam ik op het idee om een variant op de tuna melt te maken in de vorm van een hotdog broodje met zuurkool. Dat werden deze sauerkraut melt broodjes en man man man wat een toppers waren dit!

Hotdog of spek sauerkraut melt

Ik koos er uiteindelijk voor om twee varianten te maken van deze saerkraut melt broodjes. De ene meer als een classic hotdog variant, waar ik verse knakworsten voor gebruikt. Die zijn te vinden in de koeling. En de ander maakte ik met uitgebakken ontbijtspek. Beide varianten werden hier goedgekeurd!

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 panini broodjes
  • 4 knakworsten of 8 dunne of 4 dikke plakken ontbijtspek
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 gram zuurkool

 

Bereiding

  1. Kijk eerst op de verpakking van de pannini broodjes of ze voorgebakken moeten worden.
  2. Ga je voor de ontbijtspek? Bak deze dan eerst uit in een pan of in de oven.
  3. Snijd de panini broodjes open en smeer ze als eerste in met wat mosterd.
  4. Verdeel over een helft een kwart van de zuurkool en leg hier de verse knakworst of de stukjes gebakken ontbijtspek op.
  5. Strooi wat van de geraspte kaas er over en druk de andere helft erop.  Bak de broodjes in een tosti ijzer of in een paninimaker.
  6. Nu hoef je alleen nog maar mega te genieten bij de lunch of als broodjes bij de soep! Mijn mede zuurkoolfan thuis heeft ze ook helemaal goed gekeurd maar ik denk dat deze broodjes ook goedgekeurd worden als je niet zo’n zuurkool fan bent 👌🏻 En let me know als je ze hebt gemaakt, vind ik heeeel leuk 😘

Heb je zin in nog meer ‘melt’ of kaas? Maak dan bijvoorbeeld deze wrap tuna melts, of deze gnocchi ovenschotel met lekker veel kaas en chorizo!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018