Speculoos Cheesecake

Speculoos Cheesecake

Hmmm toen ik een pakket van Peijnenburg binnen kreeg zaten er een hoop Lotus speculoos producten in. Koek kruimels en speculoos pasta. Ik maakte er ondertussen al een speculoos granola mee en een truffel pepernoten arretjescake. Maar voor mijn verjaardag maakte ik deze speculoos cheesecake. Zo lekker! Ik had nog geen tijd gehad om het recept uit te werken, maar zo met de feestdagen leek dit me wel een recept om snel uit te werken! Hij ziet er super mooi uit en is lekker smeuïg! Een schot in de roos voor een dessert bij het kerstdiner of met Oud & Nieuw met wat sterretjes erin!

Ingrediënten

  • 70 gram ongezouten roomboter + wat extra om je springvorm in te vetten
  • 120 gram lotus speculoos
  • 650 gram neutrale roomkaas
  • 125 ml zure room
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 theelepels vanille essence
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels speculoos pasta

Bereiding

30 minuten voorbereiding
60 tot 70 minuten oventijd

  1. Vet een springvorm van 20 cm in of leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet alleen de randen in.
  2. Gebruik een keukenmachine om de lotus koekjes helemaal fijn te maken voor de bodem van de cheesecake.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg wanneer de boter is gesmolten de koek kruimels toe. Roer de kruimels door en zorg dat alles bedekt is met de boter.
  4. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk alles aan, zet de springvorm voor 15 tot 20 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden en klop in een kop de roomkaas, zure room en basterdsuiker in 2 minuten tot een glad geheel (met een handmixer). Voeg de vanille essence toe samen met de rasp van de citroen.
  6. Meng het roomkaas mengsel door elkaar en voeg ondertussen de 3 eetlepels bloem en het sap van de citroen toe. Hierna kun je een voor een de eieren toe voegen aan het mengsel en mix alles kort door elkaar.
  7. Schep het roomkaas mengsel in de vorm en nu is het tijd voor het leukste klusje! Het versieren van de cheesecake met de speculoos.
  8. Schep de lepels speculoos in een kommetje en smelt de speculoos kort in de magnetron. Maak met een lepel lijntjes over de taart van links naar recht en maak hierna met een prikker streepjes van boven naar beneden (zie foto).
  9. Bak de cheesecake eerste voor 10 minuten op 180 graden. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de cheesecake in 50 tot 60 minuten af. Prik na ongeveer 50 minuten met satéprikker in de taart, als de taart nog vloeibaar is laat je ‘m nog 10 minuten staan.

Laat de taart afkoelen voordat je ‘m aan gaat snijden. Je kunt de taart een dag van te voren bakken en daarna in de koelkast bewaren. Enjoy!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018