Mijn to-do list voor in de keuken!

Speculoos-Arretjescake met truffelpepernoten

Speculoos-Arretjescake met truffelpepernoten

Hmmm nog een recept met speculoos! Na de speculoos granola (ultieme combi!) en een speculoos cheesecake is het nu tijd voor een derde recept met speculoos! Omdat Sinterklaas er aan komt, besloot ik een variatie te maken op de vertrouwde arretjescake! And boy, what an inspiration want de eerste poging was gelukkig meteen een succes!

Arretjescake

Je kan dit recept natuurlijk ook maken door gewone speculaasjes te gebruiken. Maar de smeerbare speculoos die door het chocolade mengsel gaat geeft het nog nét iets meer een Sinterklaas gevoel. Heb je geen speculoos in huis, kies dan voor stroop of Maple Syrup met wat extra koek kruiden. Deze variant op de arretjescake is voor mij vooral lekker omdat er geen ei in gaat en de verhouding chocolade-koek-boter is niet te heftig of te zwaar. Je moet misschien geen mega stuk pakken van deze arretjescake, maar lekker snoepen bij de koffie, thee of warme chocolademelk kan natuurlijk altijd!

Wat heb je nodig?

  • Een cakeblik met bakpapier of huishoudfolie of een lage vorm.
  • 120 gram tuffelpepernoten (of gekleurde chocolade pepernoten)
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels speculoos/stroop of Maple Syrup
  • 100 gram boter
  • 120 gram speculoos koekjes in grove stukken

Bereiding:

  1. Bekleed een bakblik met bakpapier of verhoudfolie.
  2. Smelt in een pannetje de boter met alle chocolade en de speculoos.
  3. Als alles gesmolten is haal je de pan van het vuur. Vervolgens voeg je de speculaasjes in grove stukken toe en meng je alles goed door elkaar.
  4. Wanneer alle koek bedekt is met het chocolade mengsel voeg je 3/4 van de truffelpepernoten toe. Meng de pepernoten snel en kort door de chocolade, je wilt voorkomen dat het buitenste laagje al gaat smelten.
  5. Giet het mengsel in de vorm en versier de bovenkant met de overgebleven truffelpepernoten.
  6. Laat de arretjescake minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  7. Snij de cake in plakjes en serveer met warme chocomel op pakjesavond 😉

Fijne dagen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *