Tagliatelle met gerookt spek en asperges.

Tagliatelle met gerookt spek en asperges.

Mijn absolute go to voor recepten met Asperges is Ilona van Worstenbrood en Wijn. Deze bourgondiër in hart en nieren weet gewoon wat lekker eten is. En als Brabantse is ze dan ook helemaal thuis in het Witte Goud. Vorig jaar maakte ik een tagliatelle gerecht met asperges geïnspireerd op een recept van haar. Omdat ik er toch een andere draai aan gaf, deel ik toch mijn variant op haar recept. Kijk vooral op haar site voor meer lekkere asperge recepten!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram verse Tagliatelle
  • 500 gram witte asperges, geschild
  • 125 gram gerookt ontbijtspek (heel stuk, te vinden in de koeling bij de andere spekjes)
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 knoflook teentjes, gesnipperd/ geperst
  • 100 ml (kook) room
  • 100 gram vers geraspte Grana Padano (of andere harde Italiaanse kaas zoals Pecorino of Parmigiano)
  • +/- 10 blaadjes verse basilicum, in reepjes gesneden
  • zoet en peper
  • Extra basilicum blaadjes voor garnering
  • Optioneel wat olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de geschilde asperges in stukken van 2 – 3  cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar.  Voeg de laatste minuten de verse tagliatelle toe en kook deze mee (afhankelijk van de kooktijd op de verpakking).
  2. Vang wat van het kookvocht op als je de tagliatelle en asperges afgiet.
  3. Snijd het stuk gerookt ontbijtspek in stukjes en verhit een koekenpan, bak de spek stukjes zo’n 6-8 minuten. Mocht het nodig zijn voeg dan wat olijfolie toe.
  4. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en bak deze glazig. Schenk de room erbij en de geraspte Grana Padano.
  5. Laat de kaas smelten en breng de saus op smaak met zout, peper en de in reepjes gesneden basilicum.
  6. Nu mogen de gekookte asperge stukjes en de tagliatelle bij de saus. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht aan de saus toe als deze te droog is.
  7. Serveer de pasta, maak af met wat verse blaadjes basilicum en geniet!

Heb je dit gerecht gemaakt? Tag je mij dan op Instagram of laat je het hieronder weten?

 

Zin in andere recepten met asperges? Probeer dan deze witte asperge salade met krieltjes, of deze pasta met groene asperges en kastanje champignons.



1 thought on “Tagliatelle met gerookt spek en asperges.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018