Mijn to-do list voor in de keuken!

Zelfmaken: Krab/ Surimi salade!

Zelfmaken: Krab/ Surimi salade!

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit.. maar brood is voor mij echt een zwakke plek. En wat ik stiekem het allerlekkerste vind op brood zijn die brood/toast salades. Kipkerrie, eiersalade, krab/surimi salade, noem maar op! Ik weet natuurlijk dat het niet zo gezond is, maar daarom zijn het nu eenmaal guilty pleasures. Om het toch nog iets minder ongezond te maken wilde ik zelf proberen een surimi salade te maken.

Krab of Surimi salade?

Op de meeste salades staat nog vaak krab salade, maar er wordt eigenlijk altijd surimi gebruikt. Omdat ik niet wekelijks met krab kan koken heb ik deze salade dan ook gemaakt met surimi. Het is niet duur, makkelijk te kopen en je hoeft er zelf niets meer aan te doen ;). Wil je er een wat luxere salade van maken dan kun je natuurlijk ook echte krab gebruiken! Deze salade is lekker op een cracker of broodje maar ook op een toastje. Dus wat zit erin?

Ingrediënten:

  • 200 gram surimi sticks
  • 75 gram komkommer (zonder schil en zonder zaadlijsten)
  • 1 gekookt ei
  • 10 kappertjes
  • 4 cornichons (kleine augurkjes)
  • 1,5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel tabasco
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: wat verse bieslook

Bereiding:

(15 minuten)

  1. Zet een pannetje met water op en zodra het water kookt leg je het eitje erin. Kook het eitje in 8 minuten ‘hard’.
  2. Snijd ondertussen de surimi sticks in drie reepjes en dan nog eens overdwars. Probeer de surimi sticks nu in kleine blokjes te snijden.
  3. Snijd de geschilde komkommer (zonder de zaadlijsten) in even kleine blokjes, net als de kappertjes en augurkjes. Voeg nu alles bij elkaar in een kom samen met de mayonaise, griekse yoghurt, ketchup, tabasco en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat het eitje schrikken en afkoelen voordat je het in stukjes snijd. Meng nu alles door elkaar en zet de surimi salade even in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
  5. Bak wat lekkere broodjes af, of leg wat rucola op een cracker. Of maak het af met een half zacht gekookt eitje.. smakelijk!


2 thoughts on “Zelfmaken: Krab/ Surimi salade!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *