Bramencake met citroen en amandelmeel

Bramencake met citroen en amandelmeel

Als ik ga wandelen en ik zie bramenstruiken kan ik het vaak niet laten om ze te plukken. Mag dat eigenlijk? Geen idee, maar in de winkel vind ik ze vaak te duur. Je kunt ze natuurlijk ook bevroren kopen, maar van die lekkere verse zure bramen daar maak je mij wel blij mee. Deze cake is onwijs makkelijk om te maken. Je laat de keukenmachine zijn werk doen waardoor je deze bramencake in no time in de oven hebt staan. Ik maakte deze cake zelfs toen ik al zo’n 7 uur weeën stond weg te puffen. Uiteindelijk duurde het ruim 24 uur en werd het zo’n pittige bevalling dat ik me niet meer kan voorstellen dat ik nog in staat was een cake te bakken. Maar dat bewijst maar dat het écht een makkelijke cake is!

INGREDIËNTEN

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract of vanillepasta
  • snuf zout
  • sap van een halve citroen
  • rasp van halve citroen
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram bramen
  • snuf zout
  • + extra bloem

Voor de garnering van de bramencake

  • 1 flinke eetlepel poedersuiker
  • sap van een halve citroen

Verder nodig: een brownie bakvorm (20×30 cm) en bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden op hetelucht.
  2. Verfrommel een vel bakpier en duw het in een, bij voorkeur ingevet, bakblik.
  3. Klop in een mengkom of met een handmixer de eieren, suiker, (zachte) boter, vanille extract, citroensap, citroenrasp en snuf zout in zo’n 6 minuten op hoge stand tot een glad beslag.
  4. Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en amandelmeel in delen mee in het beslag.
  5. Strooi in een losse kom wat extra bloem over de bramen en hussel alles voorzichtig door elkaar zodat er een dun laagje over de bramen komt. Op deze manier zullen de bramen minder snel naar de bodem zakken.
  6. Spatel de bramen nu voorzichtig door het cakebeslag.
  7. Schenk vervolgens het beslag in de bakvorm en bak de bramencake in zo’n 50 tot 60 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer je er een houten prikker in kunt steken en deze er weer droog uit komt.
  8. Laat de cake even afkoelen en sprenkel er dan wat extra citroensap over. Strooi er dan als laatste de poedersuiker nog overheen. Enjoy!

Zin in een andere cake? Maar dan deze cake met pruimen, of een blauwe bessen cake of deze lekkere cheesecake met speculoos.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.