Kalettes met pompoen en chorizo

Kalettes met pompoen en chorizo

Kennen jullie kalettes al? Dit is een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Twee groentes die ik erg lekker vind.. dus daar moest ik een gerecht mee maken! In November 2018 ging ik naar Edinburgh met lieve vriendinnetjes Marka en Janine, en wij hebben daar bij zó veel fijne tentjes gegeten! Die blog met hotspots in Edinburgh komt er nog zeker aan. Maar bij een van onze fijne lunches at een ik bowl met geroosterde pompoen, palmkool en een gepocheerd eitje. Geinspireerd door deze bowl maakte ik deze kalettes met pompoen en chorizo.

Kalettes als brunchgerecht

Wij aten dit gerecht als hoofdgerecht voor 2 personen. Wil je er een brunchgerecht voor 4 personen van maken? Voeg er dan 4 gepocheerde eitjes aan toe.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • twee teentjes knoflook
  • snuf komijn, chili vlokken of poeder, paprika poeder, kaneel, peper en zout
  • 200 gram kalettes
  • 120 gram chorizo
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 theelepel sriracha
  • pijnboom pitten

Bereiding

  1. Begin met de flespompoen in parten te snijden (met schil) en 40 minuten op 200 graden met olie, knoflook en kruiden roosteren in de oven. Voeg optioneel andere kruiden toe, die je zelf lekker vindt bij pompoen.
  2. Kook de kalettes heel kort en giet ze af.
  3. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak in een pan zónder olie of boter.
  4. Voeg de kalettes aan de gebakken chorizo toe als deze mooi zijn aangebakken. Breng de kalettes verder op smaak (de chorizo is al heel zout dus niet te veel extra zout toevoegen).
  5. Meng in een kom de griekse yoghurt met sriracha en rooster ondertussen de pijnboompitjes.
  6. Leg de stukken pompoen op een mooi bord, verdeel het kalette-chorizo mengsel hier over heen. Maak af met de sriracha dressing en de pijnboom pitjes.

Tips: Voeg er optioneel extra palm kool aan toe.  Deze kort mee koken en vervolgens mee bakken met de chorizo.

Of kies voor de extra gepocheerde eitjes om er een echt brunch gerecht van te maken.

Enjoy! Liefs, Saskia



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.