Gezonde Traktatie – Yoghurt Bar

Gezonde Traktatie – Yoghurt Bar

Voor mijn 31e verjaardag wilde ik weer trakteren op mijn werk. Maar omdat ik op dat moment aan het trainen was met een personal trainer, en ik mijn doelen nog lange niet al behaald (nu nog steeds niet hahaha) leek het me leuk om een keer voor een gezonde traktatie te kiezen. Met mij zijn er, denk ik, heel veel mensen die traktaties vaak overslaan omdat het meestal niet de meest gezonde opties zijn. Hoef leuk is het dan om een keer voor een gezonde traktatie te kiezen, wat er wel een stuk leuker uitziet dan alleen een fruitmand.

Yoghurt Bar(n)

Ik ben een groot fan van de Yoghurt Barn en geniet er dan ook van om een schaaltje yoghurt te vullen met lekker fruit, granola en andere toppings. Ik kwam op het idee om zelf weer een lading granola te bakken, verschillende soorten yoghurt uit te kiezen en heeel veel lekker fruit te kopen. Op mijn werk richtte ik een tafel in met de potten granola, schaaltjes met fruit en de yoghurt. Iedereen kon zo zelf een kommetje vullen. Je kunt zelfs nog variëren in verschillende smaken granola. Zoals een kerst granola met cranberry, granola met speculoos of granola met pindakaas. Wil je een makkelijke granola maken? Gebruik dan het onderstaande recept.

Gezonde traktatie in ‘Aan de keukentafel met Coop’

Mijn idee voor een gezonde traktatie stond in Januari/Februari in het magazine van Coop, Aan de Keukentafel met Coop. Zo ontzettend gaaf dat mijn idee ineens op papier staat! Zij maakten ook deze mooie foto erbij. In deze editie staan nog een hoop andere lekkere, gezonde traktaties, dus zeker even kijken! Toen ik zelf de traktatie had, voegde ik er extra gepofte granen aan toe zoals spelt en tarwe toe. Dit zorgt voor een hoop extra vulling, zodat je met meer mensen kan doen voor de granola.

Ingrediënten

Voor +/- 25 personen gevulde schaaltje

 • 4 pakken yoghurt
 • Diverse schaaltjes met fruit zoals mandarijntjes, frambozen, aardbeien, druiven of plakjes banaan

Voor de granola

 • 75 gram honing
 • 1 theelepel kokosolie
 • 1 flinke theelepel koekkruiden
 • snuf zout
 • 200 gram grove havervlokken
 • 150 gram ongezouten noten en zaden
 • optioneel 50 gram rozijnen of ander gedroogd fruit
 • tweede optie: voeg gepofte spelt, rijst of tarwe vlokken toe

Maak meer van deze granola, want hij gaat zeker op!

 1. Warm de oven voor op 160°C.
 2. Meng de honing en kokosolie tot een glad, zacht mengsel.
 3. Voeg de koekkruiden en zout naar smaak toe.
 4. Meng de grove havervlokken door het honingmengsel en zorg ervoor dat alle vlokken bedekt zijn.
 5. Voeg de noten toe en verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier.
 6. Hussel de granola na 15 minuten. Haal de plaat na nog eens 15 minuten uit de oven en laat het afkoelen.
 7. Voeg rozijnen of ander gedroogd fruit toe.

Tip

Eenmaal afgekoeld kun je de granola in een luchtdichte voorraadpot zo’n twee weken bewaren.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.