Paas Millionaires Shortbread

Paas Millionaires Shortbread

De basis voor deze millionaires shortbread komt van Oh My Dish. Ik maak deze al jaren, en ik kreeg al vaak de vraag om het recept te delen. Voor Pasen maakte ik een aangepaste versie van het recept van Oh My Dish. En zij waren zo lief, dat ik hun recept mocht gebruiken om hier te delen.  Ik voegde zelf altijd al wat grof zeezout toe aan de karamel, maar nu gebruik ik  voor deze paasvariant ook karamel zeezout chocoladepaaseitjes voor de bovenkant. Heer-lijk! Voor deze Paas variant gebruikte ik, om het helemaal af te maken, paas chocolade, maar die kun je natuurlijk achterwegen laten.

Ingredients

 • 250 gram bloem
 • 275 gram boter op kamer temperatuur
 • 75 gram kristal suiker
 • 100 gram basterd suiker
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 3x een flinke snuf grof zeezout
 • 300 gram pure chocolade
 • paaseitjes of paaschocolade om te versieren, zoals de Karamel Zeezout paaseitjes!
 • Ik gebruik een rechthoekig bakblik

 

Bereiding

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden. We gaan als eerste beginnen met de bodem, maar zorg dat je alles klaar hebt staan.
 2. Pak een vel bakpapier, verfrommel het en vouw het in het bakblik. Je kunt het ook invetten, maar dan krijg je het er een stuk moeilijker uit. Alternatief is het gebruiken van een springvorm.
 3. Meng in een kom 175 gram boter, bloem en de kristalsuiker, en kneed het met je handen tot een deeg.
 4. Duw het deeg in het bakblik (op het bakpapier) en prik met een vork gaatjes in de bodem.
 5. Bak de shortbread bodem in 20 minuten mooi licht bruin in de oven en laat de shortbread bodem volledig afkoelen.
 6. Ondertussen gaan we aan de slag met de karamel. Pak een steelpan, als je hebt met dikke bodem, en verwarm de overgebleven 100 gram roomboter samen met de basterdsuiker, flinke snuf grof zeezout en het blikje gecondenseerde melk in de pan.
 7. Oke, nu wordt het tijd om goed op te letten. Breng de karamel, al roerend, aan de kook, en zet het vuur lager zodra het kort heeft gekookt. Laat de karamel, terwijl je continu blijft roeren, zo’n 5 minuten in koken, tot de karamel stevig is.
 8. Giet de karamel over de afgekoelde koekbodem. En laat wederom afkoelen.
 9. Voor de laatste stap, moet je de tony chocolony au bain marie laten smelten. Je brengt een pan met water aan de kook. En zet er een glazen kom op, die het water net niet raakt. Hierin leg je de chocolade en laat het smelten. Roer het af en toe door, en zodra alle chocolade is gesmolten giet je de chocolade over de karamel. Maak het af door in de nog zachte chocolade de paas chocolaatjes te drukken.
 10. Je kunt de millionaires shortbread nu een aantal dagen in de koelkast bewaren. Haal de koek uit het bakblik als het is afgekoeld en de karamel stevig is en snijd het in niet al te grote stukken.. ze zijn heerlijk machtig! haha

Enjoy!

 

De ‘gewone’ variant1 gedachte over “Paas Millionaires Shortbread”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.