Pompoenquiche met geitenkaas

Pompoenquiche met geitenkaas

Dat pompoen en geitenkaas een gouden combi zijn dat weten jullie ondertussen al wel. Ik blijf het een heerlijke combi vinden en zo staat er al een pompoen-geitenkaas flammkuchen op mijn blog en een risotto met pompoen en geitenkaas. Maar nu werd het ook tijd voor een pompoenquiche met geitenkaas. Voor dit recept bak ik de pompoenblokjes kort van te voren en laat ik ze verder garen in de oven. Maar je kunt de pompoen al eerst bakken in de oven voor nog meer smaak. Maar hier moet je wel nét even wat meer tijd voor nemen.

INGREDIËNTEN QUICHE

  • 1 rol vers quiche deeg (ik gebruik ‘m van Tante Fanny )
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 ml slagroom (mijn vader gebruikt melk, mijn voorkeur gaat uit naar slagroom omdat dit steviger wordt)
  • 3 eieren
  • een halve flespompoen
  • 150 gram gerookt spek (in reepjes)
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram geraspte Gruyère kaas (of oude kaas als je geen Gruyère hebt)
  • 125 gram geitenkaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 150 ml water met een half bouillon blokje.
  • Optioneel: olie/boter om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE

  1. Haal als eerste het quiche deeg uit de koelkast zodat het deeg zo makkelijk los rolt en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Halveer de flespompoen en verwijder van 1 helft de zaadlijsten. Snijd de halve pompoen en plakken en verwijder nu de schil. Snijd de pompoen plakken in blokjes en snipper ook de 2 sjalotjes.
  3. Verhit ondertussen een pan (optioneel met wat olie/boter) en bak hier de spekjes in uit. Haal na een minuut of 5/6 de spekjes uit de pan en voeg een klein scheutje olie of boter toe aan de pan. Fruit hierin de sjalotjes samen met de pompoen blokjes en voeg na een paar minuten het water met het halve bouillon blokje toe.
  4. Breng op smaak met zout, peper en wat (verse) tijm blaadjes. Laat de pompoen in max. 10 minuten bijna gaar koken.
  5. Leg het deeg in een quiche/taartvorm met het bakpapier eronder en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  6. Verdeel vervolgens de spekjes en de pompoenblokjes over de bodem, samen met de in stukjes ‘gescheurde’ geitenkaas, en pak een kom om de overige ingrediënten door elkaar te klutsen.
  7. Kluts als eerste de eieren en meng hier de crème fraîche en room door. Voeg als laatste de geraspte kaas toe aan het ei-mengsel. Breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat om het vervolgens over de spekjes en pompoen te verdelen.
  8.  Bak de pompoenquiche af in zo’n 40 á 50 minuten (afhankelijk van je oven) en serveer met een frisse salade.

Enjoy van deze heerlijke pompoenquiche!

Zin in en andere quiche of hartige taart? Kijk dan eens naar deze quiche met spek en broccoli, deze hartige taart met courgette en tuinkruiden of deze Italiaanse Torta Salata met radicchio en kip.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018