Pompoen-geitenkaas flammkuchen

Pompoen-geitenkaas flammkuchen

Je weet pas echt dat het herfst is wanneer de pompoen recepten je om de oren vliegen hahaha. Maar ook ik doe daar graag aan mee. Deze pompoen-geitenkaas flammkuchen is ideaal als bijgerecht bij een soep of als lekker borrelhapje op de zondag middag. Wil je deze flammkuchen nog oppimpen? Bij de combi van pompoen-geitenkaas past bijvoorbeeld heel goed uitgebakken chorizo als je er vlees aan toe wilt voegen, wat geroosterde pijnboompitjes voor een crunch of voeg er bijvoorbeeld nog wat halve rode uien ringen aan toe.

 Nog meer Pompoen recepten

Naast de gouden combi van pompoen-geitenkaas op een flammkuchen staan er nog veel meer pompoenrecepten op The Baking Bucketlist. Maak bijvoorbeeld eens deze gnocchi met pompoen, chorizo en gebakken appel, of deze vegetarische pasta met pompoensaus. Of kalettes (kruising tussen boerenkool en spruitjes) met pompoen, pompoensoep, curry met pompoen, risotto met pompoen-geitenkaas of canneloni’s gevuld met pompoen. En we zijn nog niet klaas. Wat denk je van een vega parelcouscous salde met pompoen of een prachtige hartige taart met pompoen. Genoeg keuze toch?

INGREDIËNTEN

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • +/- 200 gram pompoenblokjes
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 100 gram geraspte Grana Padano/ Parmezaanse kaas
  • zout, peper, Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olie

Bereiding

  1. Zorg er voor dat het deeg op kamertemperatuur is, dit rolt een stuk makkelijker, en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven).
  2. Wanneer je een hele pompoen hebt gekocht, halveer je de flespompoen, snij je eerst de schil eraf, dan in plakken en vervolgens de pompoen in blokjes. Of je koopt net als ik een zakje geschilde pompoen blokjes ;).
  3. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes op middelhoog vuur. Breng de pompoen op smaak met zout, peper, de Provençaalse kruiden en het geperste teentje knoflook.
    Schep de pompoenblokjes eruit wanneer ze mooi gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
  4. Smeer de crème fraîche over het flammkuchen deeg en verdeel de pompoenblokjes er over heen. Breek de geitenkaas is stukjes en verdeel deze er ook over heen.
  5. Strooi de geraspte kaas er over en bak de pompoen-geitenkaas flammkuchen in zo’n 15 minuten gaar in de oven.

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018