Spinazie-prei-zalm lasagne

Spinazie-prei-zalm lasagne

Ik houd heel erg van lasagne! En dan bedoel ik ook echt heel erg! Hahaha Voor mij staat lasagne echt gelijk aan comfortfood. Zo lekker warm uit de oven en een goeie lading kaas. Helemaal lekker. Soms is het een klassieke lasagne bolognese met een heerlijke zelfgemaakte saus, waardoor je wat langer in de keuken staat. Soms is het de lasagne met broccoli, zalm en kerrie. En soms wil je na je werk gewoon niet te veel poespas. Deze lasagne maakte ik met zalm, spinazie en prei uit de diepvries. Ideaal voor een lekkere no waste maaltijd qua veggies!

Ingrediënten:

  • Verse lasagne vellen (uit de koeling)
  • 300 gram diepvries spinazie of 400 gram verse spinazie
  • 300 gram prei à la crème uit de diepvries
  • 250 gram zalm filets uit de diepvries
  • Zelfgemaakte bechamelsaus (of een zakje sausmix van Grand’Italia + 500 ml melk)
    • 25 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 300 ml melk
    • Nootmuskaat
    • Peper en zout
    • Zie uitleg onderaan!
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Nootmuskaat
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de uitjes en de knoflook en snijd de zalm (nog bevroren) in kleine plakjes
  3. Maak de bechamelsaus volgens de verpakking of volgens de uitleg onderaan.
  4. Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook, voeg hier de (diepvries) spinazie en prei aan toe. Breng de spinazie en prei op smaak met Italiaanse kruiden, nootmuskaat, zout en peper.
  5. Vet de ovenschaal in met een klein beetje olie en smeer een laagje bechamelsaus op de bodem. Leg hierop een laagje van de verse lasagne bladen, een laagje bechamelsaus, het spinazie/prei mengsel en de stukjes zalm (optioneel nog een beetje peper en zout over de zalm).
  6. Herhaal dit nog een of twee keer, afhankelijk van de hoogte van je ovenschaal. Eindig met de lasagne bladen en een laatste laagje bechamelsaus.
  7. Strooi hier voldoende geraspte parmezaanse kaas over en bak de lasagne af in 30 minuten. (is de bovenkant in de laatste 5 minuten nog niet mooi bruin, zet dan de grill stand even aan. Wel goed in de gaten houden!)

Maak er nog een lekkere salade bij en je bent helemaal klaar! Smakelijk eten!

 

Recept Bechamel saus:

  1. smelt de boter in een pan. (laat de boter niet bruin worden!)
  2. Zet het vuur iets lager en voeg de bloem bij de boter. Meng dit door elkaar, je ziet nu dat er een soort deeg begint te vormen. Dit is de roux, deze moet je gaar laten worden! Na een paar minuten zie je dat de roux korrelig wordt. Je kan de roux testen door het tussen je vingers te nemen, als het droog aanvoelt is de roux klaar.
  3. Voeg de koude melk in beetjes toe aan de roux, verhoog de temperatuur en laat de bechamel saus gaar worden. Als de saus begint te borrelen zet de temperatuur dan weer lager en laat de saus een beetje indikken.
  4. Voeg er nog wat peper, zout en nootmuskaat aan toe.
  5. Op dit moment kun je er ook kaas aan toevoegen om er een kaassaus van te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018