Gele curry met garnalen en spinazie

Gele curry met garnalen en spinazie

Gele curry staat hier regelmatig op het menu. Sinds onze rondreis door Indonesië waar we een kookcursus volgden, maak ik de curry pasta ook het liefste zelf. Ik link hieronder door naar mijn recept voor de zelfgemaakte gele curry pasta. Maar ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt. Kies dan voor een kant en klare gele curry pasta van bijvoorbeeld Fair Trade original of Blue Elephant. Van deze gele curry met garnalen en groentes ga je sowieso genieten.

Zelfgemaakte curry pasta

Het recept voor de gele curry pasta kun je hier vinden.

Ingrediënten CURRY PASTA

  • een stuk verse gember (3 cm)
  • een stuk kurkuma/tumeric/kunjit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 0,5 of 1 klein pepertje
  • 2 macademia nootjes
  • 15 gram palm suiker (ik vond het bij de AH)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • Zout en peper
  • 150 ml water

Ingrediënten gele curry met garnalen

voor 2 personen

  • De curry pasta van hierboven of een kant en klare gele curry pasta
  • scheutje plantaardige (wok) olie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 punt paprika
  • 200 gram verse spinazie
  • +/- 10 cherry tomaatjes
  • 200 gram wokgarnalen of gamba’s
  • 150 gram basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • gesnipperde lente ui voor garnering
  • zout en peper

Bereiding

  1. Als je zelf de currypasta maakt: voeg alle ingrediënten toe aan een blender tot je een gladde pasta krijgt.
  2. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook teentjes, snijd de paprika in stukjes en halveer de tomaatjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de knoflook, sambal en paprika toe wanneer de sjalotjes glazig zijn gebakken.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de verpakking.
  5. Voeg nu de curry pasta toe en bak deze mee. Na een minuut of 3 voeg je de garnalen toe en bak je ze mee tot ze licht roze kleuren.
  6. Schenk nu de kokosmelk bij de garnalen en voeg de spinazie en cherry tomaatjes toe. Laat alles op een laag vuur nog zo’n 5 tot 10 minuten sudderen.
  7. Proef de curry met garnalen en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer met de rijst en maak af met de gesnipperde lente ui.

Enjoy!

Zin in een andere curry? Maak dan deze vegetarische curry met pompoen en linzen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018