Parelcouscous salade met geitenkaas en sinaasappel

Parelcouscous salade met geitenkaas en sinaasappel

Dit is een salade waarvan ik niet meer precies weet hoe ik op de smaken combinatie ben gekomen.. maar manmanman wat een smaakbom is deze salade. De zachte geitenkaas past super goed bij parelcouscous en het fris, zoete van de sinaasappel en de yoghurt dressing met verse kruiden maken de salade helemaal af.

Sinaasappel

Je kunt bij deze salade natuurlijk varieren in citrusvruchten. Zo is bloedsinaasappel een goede keuze wanneer die in het seizoen zijn. Of kies bijvoorbeeld voor grapefruit als je een wat meer bittere en iets minder zoete smaak wilt toevoegen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram Al’Fez Parel couscous
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 2 sinaasappels
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • zwarte kalamata olijven
  • Balsamico azijn
  • peper en zout
  • Extra garnering: maak de salade af met pijnboompitjes.

Voor de yoghurt-kruiden dressing

  • 4 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • +/- 10 gram verse basilicum
  • +/- 5 gram verse bieslook
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en peper

Bereiding

  1. We gaan beginnen met de yoghurt-kruiden dressing zodat die goed op smaak kan komen in de koelkast. Snij als eerste de verse kruiden fijn maar hou wat basilicum blaadjes apart om de salade op het einde te garneren.
  2. Meng de yoghurt, olie, azijn en sinaasappel door elkaar en breng op smaak met de kruiden, het knoflook teentje en zout en peper. Zet de dressing in de koelkast tot dat je de salade gaat serveren.
  3. Breng nu een pan met water aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de verpakking. Kook de broccoliroosjes de laatste 4 minuten mee zodat ze beetgaar zijn. Giet de parelcouscous en broccoli roosjes af en doe deze alvast in een slaschaal.
  4. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën, de olijven in plakjes en pel de sinaasappel en snij deze in partjes.
  5. Verdeel de tomaat, olijven en sinaasappel over de parelcouscous en voeg de geitenkaas in stukjes toe.
  6. Maak de salade nu af met de yoghurt-kruiden dressing en de laatste blaadjes basilicum.

Ook zo’n fan van parelcouscous? Maak dan deze salade met pompoen en spinazie, of deze salade met falafel en hummus.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018