Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Door peulvruchten.nl werd ik met een mysterybox uitgedaagd om een nieuw recept te bedenken. Ik ontving een pakket met gedroogde linzen, witte bonen en groene erwten. Linzen vind ik sowieso lekker, maar daar heb ik tot nu toe zelf alleen nog maar een soep van gemaakt of als toevoeging bij een curry. Dat moest nog lekkerder kunnen toch? Ik besloot er een linzensalade van te maken met geroosterde bietjes, zoete aardappel, geitenkaas, dragon en pecannoten. Een heerlijke lauw warme salade en nog eens gezond ook! De tweede dag voegde ik er ook nog een restje gebakken pompoen aan toe. Ook heel lekker!

Verschillende soorten linzen

Er zijn heel veel verschillende soorten linzen. Ik heb zelf meestal blonde linzen in huis omdat ik daar mee opgegroeid ben. Maar rode linzen zijn veel sneller gaar en kun je daardoor makkelijk aan een curry of ander gerecht op het einde toevoegen. meer informatie over de bereiding van linzen en andere recepten met linzen kun je via de volgende link vinden: Linzen peulvurchten.nl

Ingrediënten

voor een linzensalade voor vier personen

  • 250 gram linzen (blonde, groene of rode linzen), kort schoon spoelen
  • 3 rode bietjes
  • 2 zoete aardappels
  • 125 gram geitenkaas
  • +/- vier verse dragon takjes
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 2 eetlepels olijfolie + een extra scheutje
  • zout en peper
  • komijnpoeder
  • chili vlokken

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Schil vervolgens de bietjes en snijd de bietjes in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de zoete aardappels.
  2. Verdeel de bietjes en zoete aardappel over een bakplaat of ovenschaal, zorg dat de bietjes aan de ene kant liggen en de zoete aardappel aan de andere kant. Op die manier voorkom je dat de zoete aardappelblokjes paars kleurt. Sprenkel er voldoende olijfolie over en breng op smaak met zout, peper en chili vlokken. Strooi nog wat komijnpoeder over de zoete aardappel en leg twee dragon takjes tussen de rode bietjes. Bak de bietjes en zoete aardappel in zo’n 30 minuten.
  3. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de van te voren schoon gespoelde linzen aan toe. De blonde linzen hebben zo’n 20 minuten op laag vuur nodig. De rode linzen zijn sneller gaar en hebben zo’n 5 minuten nodig.
  4. Giet de linzen af en breng op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie.
  5. Maak de salade door de bietjes en zoete aardappelblokjes aan de linzen toe te voegen. Scheur de resterende dragon blaadjes van de steeltjes en voeg deze ook toe aan de salade. Als laatste verdeel je de geitenkaas in stukjes erover samen met de pecannoten.

Enjoy!

Zin in een andere salade met bietjes? Wat denk je van deze bieten salade met burrata, hazelnoten en parmaham.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018