Naanbrood met brie en serranoham

Naanbrood met brie en serranoham

Een recept kun je het eigenlijk niet noemen, maar een lekkere lunchinspiratie zeker wel. Dit naanbrood belegd met brie (of kies voor camembert als je ‘m iets pittiger wilt maken), honing, rucola, pijnboompitjes, serranoham en rucola is echt een topper als je eens iets anders wilt maken voor de lunch. Ik vind naanbrood super lekker doordat het een beetje fluffy is. Koop het naanbrood in de supermarkt en bak ‘m even af of maak het naanbrood helemaal zelf met maar twee ingrediënten. Ik gebruik daarvoor het flatbread recept van Kelsey van Kuukskes.

Ingrediënten

  • 2 naanbroden
  • brie (ongeveer 100 gram)
  •  40 gram serranoham
  • een handje pijnboompitjes
  • 2 theelepels honing
  • rucola als garnering
  • Optioneel: pesto om het naanbrood mee in te smeren

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor, kijk hiervoor op de verpakking voor de temperatuur en tijd.
  2. Rooster eerst de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de brie in plakjes en beleg het naanbrood ermee. Smeer het naanbrood optioneel eerst nog in met wat pesto.
  3. Verdeel de honing over de brie en bak het naanbrood af in de oven.
  4. Maak als laatste het broodje af met de rucola, pijnboompitjes en de serranoham.
  5. En als laatste.. smakelijk eten!

Lunchinspiratie

Ben je nog op zoek naar andere lunchinspiratie? Kies dan bijvoorbeeld voor deze lunchwraps met hummus en gegrilde groentes, deze wraps met zelfgemaakte tonijnsalade, sauerkraut melt broodjes of warme bladerdeegflapjes met champignons.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018