Pasta met pompoensaus en geroosterde pompoen

Pasta met pompoensaus en geroosterde pompoen

Deze herfst weer zin in een lekker recept met pompoen? Maak dan deze vullende (vega) pasta met geroosterde pompoen en pompoensaus. Je hebt de saus in no time gemaakt, en de geroosterde pompoen uit de oven kun je als je weinig tijd hebt achterwege laten!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de pompoensaus

  • 450 gram pompoenblokjes (uit de diepvries of koeling)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram salie
  • 2 flinke eetlepels mascarpone
  • zout en peper
  • 0,5 tl chilivlokken (kun je weglaten als je niet van pittig eten houdt)
  • 1 bouillon blokje + 250 ml water
  • 1 flinke hand geraspte Grana Padano
  • 75 gram pijnboompitjes

Voor de geroosterde pompoen

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • 5 gram salie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • Italiaanse kruiden

+ pasta naar keuze (zo’n 100 tot 125 gram droge pasta per persoon)
+ geraspte Grana Padano (parmezaanse kaas)

 

Bereiding

De geroosterde pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Was de pompoen en snijd in ringen van 2 cm. Of halveer de flespompoen eerst en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, om de pompoen vervolgens in halve ringen te snijden. Maar je kunt in ieder geval de schil laten zitten.
  3. Meng de pompoen met de olie, de geperste knoflook, de salie blaadjes en Italiaanse kruiden. Verdeel hierna de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de pompoen 20 min. in de oven en bestrooi voor het serveren met wat zout en peper.
  5. Rooster alvast de pijnboompitjes.

De pasta saus

  1. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de pasta. En kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en verhit wat olie in een pan, fruit vervolgens de ui. Voeg de pompoen blokjes hier aan toe en breng op smaak met een geperst teentje knoflook, zout, peper, de salie blaadjes en optioneel wat chili vlokken.
  3. Voeg na een minuut of 3 het water met het bouillonblokje toe, breng het water aan de kook en laat de pompoenblokjes gaar koken.
  4. Wanneer de pompoen gaar (na zo’n 10 minuten) is en het water zo veel mogelijk is ingekookt haal je de pan van het vuur. Kijk nu hoeveel water er nog in de pan zit, je kunt een bodempje water over later, giet de rest weg. Haal ook de salieblaadjes eruit.
  5. Pureer de pompoen met een staafmixer om vervolgens de pan weer terug op het vuur te zetten. Voeg de mascarpone en geraspte parmezaanse kaas toe. Proef de pompoensaus, breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  6. Voeg de pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.  Verdeel de pasta met pompoensaus over de borden, maak af met de stukken geroosterde pompoen, wat extra geraspte Grana Padano en als extra bite wat geroosterde pijnboompitjes.

Zin in andere gerechten met pompoen? Maak dan bijvoorbeeld een risotto met geroosterde pompoen, een hartige taart met pompoen, of een canneloni gevuld met pompoenpuree en walnotensaus. Maar je kunt ook een vega curry met pompoen of een rode curry pompoensoep maken! Enjoy en let me know als je iets hebt gemaakt van mijn site. Vind ik leuk 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018