Tagliatelle met burrata en geroosterde tomaatjes

Tagliatelle met burrata en geroosterde tomaatjes

Jullie denken misschien, die blijft bezig met burrata.. hahaha I know! Maar ik vind het ook gewoon zo ontzettend lekker. Deze pasta maakte ik al een hele tijd geleden maar ik kwam er maar niet aan toe om het recept uit te werken. Het leuke van dit gerecht is dat het een vegetarisch gerecht is, maar je krijgt er ook een onwijs lekker zomers gevoel van. Ik gebruikte verse tagliatelle, burrata en in de oven geroosterde tomaatjes.

Ingrediƫnten (voor 2 tot 3 personen)

  • Verse tagliatelle 250 gram
  • 400 gram (rivolo/cherry) tomaatjes
  • 1 bol burrata (op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • Een flinke scheut (kook) room
  • Verse basilicum (+/ 15 tot 20 gram)
  • Zout en peper

 

Bereiding

  1. De tomaatjes hebben de langste voorbereiding nodig, dus daar beginnen we mee.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier, halveer de tomaatjes en leg ze op de plaat. Bestrooi de tomaatjes met grof zee zout en versgemalen peper. Breng ze verder op smaak met de twee teentjes geperste knoflook en optioneel wat verse kruiden. Besprenkel alle tomaatjes met olijfolie en laat de tomaatjes in zo’n 1,5 uur roosteren in de oven. Je kunt de tomaatjes als je wilt nog langer erin laten, om er echt gedroogde tomaatjes van te maken. Laat ze dan 2,5 uur drogen op 100 graden.
  3. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Houd een flinke schep kookvocht apart na het afgieten.
  4. Snipper de sjalotjes en verwarm wat olijfolie in een pan. Fruit de sjalotjes en voeg hier het geperste knoflook teentje aan toe.
  5. Maar nu een lichte saus door een scheut room er aan toe te voegen. Snijd 3/4 van de basilicum blaadjes in reepjes, die kunnen ook in de pan. Houd de overige blaadjes apart voor de garnering.
  6. Nu kan de tagliatelle bij de saus, samen met een flinke lepel van het kookvocht. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  7. Maak nu de borden op met de tagliatelle, de geroosterde tomaatjes en de laatste blaadjes basilicum. Trek de burrata als laatste uit elkaar en verdeel over de borden.
    Optioneel schenk je nog een heel klein beetje olijfolie over de burrata en strooi je er nog wat verse peper overheen.

Wil je er helemaal een kaas feest van maken? Rasp dan nog extra Grana Padano door de ‘saus’ en over de pasta na het serveren.

Zin in andere recepten met burrata? Maak dan deze herfstsalade met burrata en vijgen!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018