Gnocchi met zuurkool

Gnocchi met zuurkool

Zoals jullie weten ben ik een mega zuurkool fan. Je kunt sauerkraut melts en een zuurkool quiche terug vinden. Maar thuis komt zuurkool veel vaker op tafel. Vaak als traditionele ovenschotel met puree.. Maar ik wilde toch ook eens wat anders maken. En dat werd een gnocchi gerecht met zuurkool. Klinkt misschien een beetje gek.. maar na de gnocchi met spruitjes in mosterdsaus dacht ik.. dit zou toch ook lekker moeten zijn met zuurkool?? En dat was het zeker. 

 

Ingrediënten voor 2- 3 personen

  • Bakje gnocchi van 500 gram (of zelf gemaakt)
  • 300 gram zuurkool naturel
  • 1 ui
  • 200 gram gerookt ontbijtspek (aan een stuk of in dobbelstenen)
  • 4 eetlepels (kook-) room
  • 2 eetlepels (grove) mosterd
  • 70 gram geraspte Grana Padano
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook met een flinke snuf zout.
  2. Snipper alvast de ui en snijd indien nodig het gerookt ontbijtspek in dobbelstenen.
  3. Verhit ondertussen een hapjes pan en bak de in dobbelstenen gesneden gerookt ontbijtspek, zonder olie of boter, krokant. Er komt genoeg vet vrij tijdens het uitbakken van de spekjes dat het niet nodig is om zelf olie of boter toe te voegen.
  4. Voeg de gesnipperde ui toe aan de spekjes wanneer deze mooi bruin zijn. Fruit de ui glazen en voeg hierna 4 eetlepels (kook-) room aan toe en de 2 eetlepels mosterd.
  5. Wanneer de saus begint te koken, zet je het vuur wat lager en voeg je de zuurkool toe aan de saus.
  6. Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking in ongeveer 2 minuten gaar. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven. Schep de gnocchi bij de saus, en voeg ook een paar lepels kookvocht aan de saus toe.
  7. Breng de gnocchi op smaak met de geraspte grana padano een snuf peper en optioneel wat zout. Omdat de spekjes al redelijk zout zijn, proef je de saus eerst om te kijken of er nog zout bij moet.
  8. Roer alles goed door en maak de borden op. Maak optioneel nog af met wat vers geraspte grana padano.

Ik hoop dat jullie hier net zo van gaan genieten als ik….l 😍
Fijne dinsdag!
Mocht je zin hebben in een ander gnocchi gerecht? Maak dan deze met spinazie!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018