Kippensoep met gnocchi en spinazie

Kippensoep met gnocchi en spinazie

Hier in Nederland eten we kippensoep vaak als een bouillon met groentes maar in Amerika, waar in de meeste restaurants niet de meest magere gerechten worden geserveerd, eten ze vaak gebonden soepen. Net als deze kippensoep met gnocchi die bij de restaurantketen Olive Garden wordt gemaakt. Deze kippensoep wordt dan ook gemaakt op basis van een roux met room. Omdat het een maaltijdsoep is, vind ik dat prima. Wil je er een wat magerdere soep van maken, kies dan bijvoorbeeld voor ligt kookroom of maak een dunnere soep. Maar ga je voor ultiem comfort food? Dan is dit echt een topper!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • wat olie/boter
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 bospenen/ dunne wortelen
  • +/- 400 gram kipfilet
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 pak gnocchi
  • 1 liter kippenbouillon
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 150 ml verse slagroom
  • verse tijm
  • nootmuskaat
  • olie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de wortel in plakjes, niet te dun want je wilt ze nog wel echt kunnen proeven, snipper de sjalotjes en pers de knoflook teentjes.
  2. Verwarm wat olie of boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes samen met de knoflook en de stukjes wortel. Schenk wanneer de sjalotjes glazig zijn gebakken de kippenbouillon erbij samen met de stukken kipfilet. Breng de bouillon aan de kook en kook de kip in zo’n 15 tot 20 minuten gaar.
  3. Schep de kipfilet uit de pan en ‘pull’ de kip met twee vorken uit elkaar. Bewaar de kippenbouillon.
  4. Smelt nu de 40 gram boter in een soeppan/ pan met dikke bodem, en voeg hier de bloem aan toe om een roux te maken. Bak de roux op laagvuur tot dat je een zanderig deeg krijgt. Voeg vervolgens in delen de room toe en roer het steeds goed door tot een glad geheel voordat je nog meer room toevoegt.
  5. Wanneer alle room is opgenomen schenk je de kippenbouillon (met daarin de wortel en sjalotjes) er ook in delen bij en roer je net als bij de room het steeds weer goed door elkaar.
  6. Wanneer alle bouillon is opgenomen, breng je de soep aan de kook en kun je de spinazie aan de kippensoep toevoegen. Laat de spinazie slinken en breng de soep nu verder op smaak met de verse tijm, nootmuskaat, zout en peper.
  7. Voeg nu de gnocchi aan de soep toe en laat deze twee minuutjes meekoken, hierna zet je het vuur lager en kun je de ‘pulled chicken’ bij de kippensoep doen.

Geniet van deze soep! En laat het me vooral weten als je deze kippensoep hebt gemaakt.

Kun je niet genoeg krijgen van soeprecepten? Maak dan bijvoorbeeld deze gepofte knoflook prei soep of wat dacht je van een Franse uiensoeppompoensoepaspergesoep of een zoete aardappel mosterdsoep. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


The Baking Bucketlist - 2018